Ιερά Πανήγυρις Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Μακρυνού

Με μοναστηριακή κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια, επερατώθη η πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Μακρυνού, της Ιεράς μας Μητροπόλεως κατά το διήμερο 24 και 25 Μαΐου ε.έ. (εορτή Γ΄ ευρέσεως της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου Προφήτου Προδρόμου).

Προσκεκλημένος του Μητροπολίτου μας για την ακολουθία του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ.

Την κυριώνυμον ημέραν, συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας και ο βοηθός Επίσκοπος Θεοφιλέστατος Ελευσίνος κ.κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ.

Το εσπέρας ανήμερα, κατά την ακολουθίαν του μεθεόρτου Εσπερινού και του Κτητορικού Μνημοσύνου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, Μεγάρων κ΄ Σαλαμίνος κ.κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.

Καθ΄ όλας τας ιεράς ακολουθίας συμμετείχαν αρκετοί κληρικοί της Ιεράς μας Μητροπόλεως αλλά και άλλων Ιερών Μητροπόλεων, η τοπική Δημοτική Αρχή καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο ιερός μελισσώνας προεξαρχούσης της οσιολογιωτάτης γερόντισσας Μακρίνας εφιλοξένησε άπαντας τους Κληρικούς και τους προσκυνητές, όπως αρμόζει στην μοναχική ξενία.

Scroll to Top