Ιερά Πανήγυρις Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Μεγάρων

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017 και ώρα 7:30 μ.μ., τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Μεγάρων ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού αλλά και Κληρικούς γειτονικών Ιερών Ναών.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην Παναγία Μητέρα μας αλλά και στις πυρκαγιές που καταστρέφουν πολλά μέρη της Ελλάδας μας και προέτρεψε τους πιστούς σε συναγερμό θερμής προσευχής διά την έκβαση του πειρασμού. Προσευχήθηκε δε στην Μεσίτρια του κόσμου την Παναγία μας την Καιομένη και μη Καταφλεγομένη να μεσιτεύει υπέρ της νεολαίας της Μητροπολιτικής μας παροικίας που είχε κατακλύσει τον Καθεδρικό μας Ναό αλλά και τον προαύλιο χώρο του και επήνεσε τους ευλαβείς γονείς για την ελληνορθόδοξη ανατροφή που δίδουν στα τέκνα τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καθεδρικός Ναός κατακλύζεται κάθε φορά από πολλά παιδιά του Ιερού που διακονούν στις Ιερές Ακολουθίες και στα Άγια Μυστήρια τους Λειτουργούς του Υψίστου, πράγμα που σημαίνει ότι όπου υπάρχουν καλοί και εργατικοί Κληρικοί στον Ιερό Ναό μαζεύουν τα παιδιά μας κοντά στον Χριστό.

Την κυριώνυμο ημέρα Τρίτη 15 Αυγούστου 2017 στον ίδιο Καθεδρικό Ιερό Ναό τελέστηκε ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, πλαισιουμένου από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού με την συμμετοχή πολλών φιλακόλουθων και φιλέορτων ευλαβών Μεγαριτών.

Σε όλες τις Ιερές ακολουθίες συμμετείχε ο αξιότιμος Δήμαρχος Μεγάρων και Νέας Περάμου κ. Γρηγόριος Σταμούλης με εκλεκτούς συνεργάτες του και πλήθος ευσεβών χριστιανών.

Στο κήρυγμά του ο Σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην Σωστική Παρουσία της Παναγίας και την Μεσιτική βοήθεια που προσφέρει στην καθημερινή ζωή του κάθε χριστιανού.

Τέλος ευχήθηκε χρόνια πολλά, ευλογημένα και Παναγιοφρούρητα σε όλους, ιδιαιτέρως δε σε όσους και όσες εορτάζουν.

Scroll to Top